OM OSS/ About us

   Viktors egen sida/Viktors page.

   Vi som har Gangsterluvans kennel är Ingmarie Olofsson och Anders Andersson.

  Kennelnamnet har vi tagit från våra första hundar som hette Gangster och Luva. (Den lilla bilden längst till vänster högst upp är på dessa två hundar)

   Vi bor i ett litet "brukssamhälle" i Sörmland 3.5 mil väster om Södertälje som heter Åkers Styckebruk. Vi kommer ursprungligen från norrland, närmare bestämt mellan Örnsköldsvik och Umeå.

Vår familj består av en son på 21 år som heter Viktor och vi har fyra stycken Berner Sennen hundar här hemma samt en Jämthund.

Vi har haft Berner sedan 1990 och uppfödning sedan 1997. Hittills har vi haft 18 valpkullar(2019). Vår ambition är att föda upp trygga, friska, trevliga och förhoppningsvis vackra Berner hundar, men det är ju inte så lätt.... Men för att komma till trädtopparna får man sikta mot stjärnorna.

Alla våra hundar bor inne hos oss i huset och valparna föds upp de första veckorna i vårt sovrum för att få lugn och ro och därefter flyttar de ner till köket och lever i bland de andra hundarna i en flock.

Vi tycker mycket om både utställning och lydnad. Anders kan man nog säga är tävlingsmänniskan i denna familj och han har lyckats med att få fram två Lydnads Champions. Ingmarie har dock också tävlat lite med vår första tik Doremis Love Me Tender "Luva". Hon blev både LP, LPII, samt fick ett 1:a pris i lydnadsklass 3. Hon tävlade även i Elit klass men eftersom Ingmarie inte är tävlingsmänniskan i denna familj blev det ingen Lydnads Champion av henne.

Anders har även i år 2016 blivit ordförande för Svenska sennenhundklubben och han har även suttit som det tidigare i 3 år och varit avelsregionsansvarig några år för klubben.

Luva var dock Champion på många andra sätt, ett fantastiskt temperament, en otrolig valpningstik med flera stora kullar som även hade väldigt bra röntgen resultat. Hon var först en fodertik hos Doremis kennel och därefter fick vi ta egna valpar på henne. Hon fick sammanlagt 34 valpar 32 st av dessa blev röntgade och 5 hade HD fel och 3 AD fel (alla var dock lindriga både HD och AD utom en HD som var en D). Hon blev dessutom nästan 10 år, då hon dog av en magomvridning.

Vi har även turen att fått äga en otrolig fin hane, Doremis Tor Stein Birkson (avkomma efter "Luva") som har blivit Lydnads- och Utställningchampion (i plural) samt Norsk- och Svenskvinnare . Han blev även den vinstrikaste Bernerhane två år i rad, 2002 och 2003 i Sverige.  Här hemma har vi även haft en annan stjärna (numera 10 år gammal ) i utställningsringen Gangsterluvans Keno Kanon, som är Svensk Utställningschampion, Norsk utställningschampion, Dansk utställningschampion Finsk utställnigsChampion och därmed Nordisk Utställningschampion och Internationell utställnings Champion. Han är även Svenskvinnare 2012, Norsk , danskVeteranvinnare 2012. Han vann även Öppenklassen i Schweiz -07 på deras 100 års Jubileum båda dagarna och var där med en av de tre hanarna som tävlade om Bästa hane. På Världsutställningen i Stockholm -08 kom han 3a i Championklass av 28 st Championhundar.
Han har även placerat sig som 2a i Mest Vinnande Berner hane-06, och 4e Mest vinnande Berner Hane -07. Både 2011 och 2012 blev han den Vinstrikaste Hanen i Sverige och 2012 blev han det som VETERAN. Inte illa. Han blev även mest vinnande Vetranen 2012. 2012 tog han även 3 titlar Dansk Veteran Vinnare DVV-12, Norsk Veteran Vinnare NVV-12 och Svensk Vinnare SV-12.
2013 blev han 5a på vinnarlistan som 9-10 åring! Nu har han dock gjort sitt i utställningsringen och får bara vara hemma och mysa med oss.

28/5-19 Vi har för tillfället 3  Bernerhundar här hemma, Doremis Himla Sefin 10 år,  Gangsterluvans Unibet Ulltuss 4 år, Gangsterluvans Vilma Vildtuss 4 år  och vår Jämthundsvalp Högelyckes Mega ca 6 år. Vi får se om det även blir en hande i från Y-kullen kvar här hemma.