LUVA:

Vår första tik som vi började vår avel med

 

 

 

 

LP,LPII  Doremis Love Me Tender                                                                                                    Född 1992-11-24
                                           
    "LUVA"                                                                                                                                                          Död  Juli 2002, nästan 10 år

HD-UA  AD-UA


Detta är hunden som står för andra delen i vårt kennelnamn.

Luva var först en fodertik hos Doremis kennel och därefter fick vi ta egna valpar på henne, och hon är mor till vår G- och H-kull. Hon var mera erfaren än oss när vi tog vår första kull kan man säga. Hon hade ett väldigt fint röntgen resultat på sina valpar, sammanlagt fick hon 34 valpar 32 st av dessa blev röntgade och 5 hade HD fel och 3 AD fel (alla var dock lindriga både HD och AD utom en HD som var en D). Genomfört MH (mentalhund test).
Luva kommer från en kull på 3 syskon och alla var fria runtom utom en som hade en HD 1:a.

Om jag skulle beskriva henne så är det en fantastisk hund på många sätt och vis förutom röntgen resultaten, ett ljuvligt temperament, älskade allt och alla både hundar och folk (ja bortsett från de små raserna på utställningarna, de tyckte hon var lite äckliga och sa gärna ett voff åt dem och hoppade själv åt sidan). Då jag säger att hon älskade allt kom jag och tänka på när hon skulle göra MH (mentalhundtest), hon gick sist på dagen av alla hundar (ca 8 hundar före) och när vi kom till dragkampen tror du inte att hon drar vind och känner ett litet ben som ligger i vägkanten!!!!! Ingen annan hade känt det före henne!!!!! Det var Luva i ett nötskal. Som tur var hade hon även en stålmage, det var mycket sällan som hon var dålig i magen.

Jag tror många kommer i håg henne som ett stort charmtroll. Hon kunde nämligen konsten att sitta vackert och "tigga" hur länge och obehindrat som helst. Detta kunde hon redan vid 5 mån ålder. På inoffen i Piteå ca 5 månader gammal lyckades hon ta sig upp på en bänk och sitta vackert, tittande på korvförsäljarn så att hon fick sig en hel korv.

Luva var lugnet själv hemma men hon var pigg som en mört när vi skulle göra olika saker tex. träna lydnad. Visst var hon lite busig ute på lydnadsplanen (troligen beroende på matte) men hon lyckades ofta skärpa till sig när det var tävling. Jag minns när Linnea sa att det är otroligt vad hon skärper till sig på tävling, det är som om hon vet när matte inte klarar det själv!

I utställningsringen kom hon som bäst 3:a i BTKL med CK på Sennendagen i Byske. På senare år tävlade hon i veteranklass och vann den 3 ggr. Hon blev BIS veteran i Sala -02 (Sennenspecialen). Hon hade "avelsgrupp" vid några utställningar och där fick hon 1:a pris med HP fyra gånger. BIS avelsgrupp blev hon även på Sennen specialen i Sala-02. Detta när hon var 91/2 år gammal. Hon blev nästan 10 år, då hon dog av en magomvridning.

Luva är mor till vår G-Kull och H-Kull.

 

                                                                                      

En bra dag för både Luva och Matte.

Luva ca 2 år.

BTKL 3:a CK/HP

Luvas första Lydnadstävling i Lydnadsklass I slutade med 179,5 poäng, 1:a pris och vinst!!!!

                                                                       

 

 

 

Lp LPII
Doremis Love Me Tender

HD-Ua AD-Ua      Died 10 years

SUCH
Telebamsens Dear James
HD-Ua AD-Ua
NUCH Labbetuss
HD-Ua AD-Ua
Telebamsen Cita Cicilia
HD-Ua AD-Ua
INTUCH LP NUCH S LCH SUCH SV-91
 Doremis Honeysock

HD-Ua AD-Ua                  Died 9 1/2 years
SUCH FINUCH Svedjekullens Zacko
HD-Ua AD-Ua
Doremis Ebony-Eve
HD-Ua AD-Ua

 

 

En avelsgrupp som Luva hade.