Lp. LpII, LpIII, SLCH, SUCH, NUCH, DKUCH, FINUCH, NordUCH, IntUCH, NV-01, SV-03

Doremis Tor Stein Birkson                                                                                                                                             Född 1996-02-27 --2005.07.10 
                                   
"Tor Stein"                                                                                                                                                                       död/dead ca 9 1/2 år

     HD-Ua AD-Ua

TorStein var vår underbare hane som vi har fått förmånen att ”rå om”.  Han gick tyvärr hastigt bort i juli-05 i en ålder på ca 9 1/2 år i en magomvridning.

TorStein kom från Doremis kennel i Långviken utanför Umeå. Hans mor var Doremis Love Me Tender (vår Luva) och far norska Birk. TorStein var född i februari 1996 och vi var faktiskt med vid valpningen (Luva var ju fodertik). Redan från början så sa König att detta är ”grabben” men sanningen att säga så tyckte han lika mycket om Basker (TorSteins bror) men för oss föll valet på TorStein. Nu hade vi två berner i familjen igen och lydnaden stod högt i kurs. Lydnad ja, hur tidigt kan man träna med en valp? Allt man leker in går alltid att träna, så sagt och gjort. Vid tidig ålder kunde TorStein ”rutan” (ett moment i elitklass) och snart nog var det dags för premiär i lydnadsklass 1, 85 poäng men med stor glädje. Deprimerade? Nej då, jag visste felen och mycket var slarv i glädje och det är inte så svårt att fixa (åtminstone med TorStein). Nästa tävling blev det 192 poäng och 5 år senare blev TorStein LYDNADSCHAMPION vid en ålder av 6 år! I utställnings ringen har han gått hur bra som helst och titlarna har också kommit som ni ser här ovan. Men viktigast av allt var faktiskt hans temperament, han var helt perfekt, han älskade visserligen inte andra hanar men som man säger även solen har fläckar.
 
TorStein har ställts ut i Sverige 82 ggr (från Juniorklass till och med Veteranklass) och av dessa har han:
18 BIR placeringar,
5    BIM,
37  BHKl placeringar (BHKL II 12 st,
BHKL III 12 st, BHKL IV 7 st, BHKL R 6 st) i Sverige.
Mest vinnande Berner Hane 2002 och 2003 i Sverige.
4 st BIS placeringar på SSHK specialutställningar. Ett stycke BIS 2:a på SKK utställning.
3 stycken BIG placeringar i Sverige. Ytterligare en BIG 3:a placering i Norge och en BIG 3:a i Finland.

 De största upplevelserna i utställningsringen var nog när han blev BIS 2:a på en SKK utställning 2002 i Nyköping (som Veteran) samt en BIG 3:a placering i Norge då han blev NUCH och dessutom NorskVinnare-01. Det var en otroligt upplevelse och spännande!!!!

Som 8,5 åring avslutade Tor Stein  sin utställningskarriär på SSHKs utställning i Ljungbyhed 2004 med BIM i Veteranklass och 2:a i BHKL. En vecka efter den utställningen fick Tor Stein diskbråck. Tyvärr tog hans utställningskarriär slut i och med det men han kunde fortsätta och fungera som en fantastisk familjehund och var lika glad som vanligt.

Tor Stein är inte använd i avel i Sverige pga. att han hade en konstaterad bogledskada (han haltade en vecka när han var liten, sen slutade han och haltade inte något mer i hela sitt liv), i Sverige får de som har en konstaterad bogledskada ej användas i avel.
Då detta konstaterades sa vi "lite på skämt" att om han ej kan användas i avel skall ha den längsta titeln!!!! Och nog tror vi att han hade en av de längsta i Sverige och då framför allt med både internationell champion och Lydsnadschampion i titeln!!!! Vi vet bara av ytterligare en hund som har denna kombination och det är Doremis Honeysock (mormor till Tor Stein) . Har vi fel får ni gärna höra av er till oss.
TorStein har fått några valpar med en tik i
Finland (3 valpar)  samt en i Norge (6 valpar).

Vi saknar honom väldigt mycket och är väldigt glada att vi fått äga en sådan hund.  

Birk

HD-Ua AD-Ua

Amandus

HD-Ua AD-Ua

NUCH Hermann Rubio
HD-Ua AD-Ua
Bernerbakken´s Varga
HD-Ua AD-Ua
NUCH
Yuni

HD-Ua AD-Ua

NUCH York Von Nesselacker
HD-Ua AD-Ua
Uni
HD-Ua AD-Ua
LP LPII
Doremis Love Me Tender
HD-ua  AD-Ua


Died 10 years

SUCH

Telebamsen Dear James
HD-Ua  AD-Ua

NUCH Labbetuss
HD-Ua AD-Ua
Telebamsen Cita Cicilia
HD-Ua AD-Ua
INTUCH LP NUCH S LCH SUCH SV-91 Doremis Honeysock
HD-Ua  AD-Ua,  Died 9 1/2 years
SUCH FINUCH Svedjekullens Zacko
HD-Ua AD-Ua
Doremis Ebony-Eve
HD-Ua AD-Ua